Papierová grafika

 Termín a cena

Papierová grafika

Dotyk s grafikou

Kurz je určený pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť pracovať zaujímavou grafickou technikou,
stať sa autorom originálu, alebo hľadajú vhodný umelecký zážitkový darček pre svojich blízkych.
Po celý čas vás bude sprevádzať ochotný, odborný lektor profesionál, na ktorého sa môžete obrátiť.
Počas trojhodinového workshopu si povieme o umeleckej grafike, oboznámime sa s jej druhmi podľa spôsobu tlače a prakticky sa zoznámime s technikou tlače z hĺbky.
Pod vedením skúseného lektora absolvujete postup od prvotného náčrtu až po vytvorenie Vašej originálnej matrice a  tlač vlastného originálneho grafického listu.

Papierová grafika je technika, ktorá používa lepenku namiesto kovového plechu a dreva. Je preto vhodná aj pre začiatočníkov a všetkých, ktorí majú záujem preniknúť do grafickej tvorby, ale aj pre skúsených, ktorí chcú vyskúšať ďalší spôsob práce s materiálom.
Ak máte víziu, námet, s ktorým chcete pracovať, prineste si ho so sebou, spolu nájdeme najvhodnejšie riešenie.

V cene nájdete všetok potrebný materiál ako lepenku, ihlu na grafiku, resp. ostré pero, brúsny papier, farbu na hĺbkotlač, látku na zotieranie, nožnice, rezák, ceruzky, noviny, papiere na grafiku a ďalšie pomôcky, ktoré budete potrebovať, ako aj ochranný odev, v prípade potreby rukavice, čistiace prostriedky.

Workshopom vás bude sprevádzať

Shiho Dono.
1977 narodená na Hokkaide v Japonsku. Ilustrátorka detských kníh, grafička. Vyučila sa medotlač (leptanie medi) na kurze grafiky v meste Otaru pod vedením Hiroko Mori. Vyštudovala Univerzitu umenia a dizajnu na škole Joshibi, kurz olejomaľby a grafiky na katedre výtvarných umení v Tokiu.
2004-2006 štúdium v zahraničí na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave (VŠVU), Slovensko pod vedením prof. Dušana Kállaya. Súčasne tvorí grafiky a ilustrácie pre Detské knihy v Bratislave.

CENA, TERMÍNY A TRVANIE WORKSHOPU

Termín 20.01.2024 (sobota)|(V Čase  14.00-17.00)|Bežná cena 79 Eur